Американці збудують першу ділянку Київської обхідної дороги

Завершився ІІІ, фінальний етап відбору виконавця для будівництва першої ділянки КОД, котра поєднає трасу М-07 Київ – Ковель – Ягодин з М-06 Київ – Чоп.

За результатами трьох етапів конкурсного відбору, переможцем стала американська компанія – Bechtel Overseas Corporation з ціновою пропозицією у 5,3 млрд грн.

Будівництво Київської обхідної дороги – один із флагманських проєктів Укравтодору для реалізації якого буде залучено надійного підрядника з досвідом реалізації таких складних інфраструктурних проєктів.

Де і яку дорогу будуємо?

Йдеться про першу 18-кілометрову ділянку майбутньої обхідної дороги від траси М-07 Київ – Ковель – Ягодин до М-06 Київ – Чоп. Це буде нова дорога І-а категорії з мостами, шляхопроводами, біопереходами для тварин та естакадою в складі дороги. Крім цього, будуть збудовані відкриті автостоянки, майданчики зважування в русі, шумозахисні екрани та сучасне освітлення.

Після укладання договору стартує будівництво цього сучасного автобану.

Довідково: Bechtel Overseas Corporation – світовий лідер у з питань інжинірингу, закупівель та будівництва. Компанія була заснована у 1898 році та наразі є найбільшою будівельною компанією в США із проєктами у 160 країнах на семи континентах. Bechtel є компанією яка за свою 123-річну історію збудувала понад 24 000 км автомобільних доріг.

Джерело: ukravtodor.gov.ua